RQ4U

Gratis en snel offertes vergelijken van betrouwbare instapbad leveranciers!

Geniet van meer comfort en gemak in het dagelijks leven.

Hoe wordt een instapbad geplaatst?

Het installatieproces van een instapbad is een belangrijke stap in het creëren van een veilige en toegankelijke badkamer voor senioren en mensen met een beperkte mobiliteit. Hieronder vindt u een algemene beschrijving van het installatieproces van een instapbad.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat u begint met de installatie, moet u ervoor zorgen dat de locatie van het instapbad geschikt is. Het bad moet worden geplaatst op een vlakke, stevige ondergrond en er moet voldoende ruimte zijn voor de installatie en toegang tot de waterleidingen en afvoer.

Stap 2: Verwijderen van het oude bad

Als er al een bad aanwezig is, moet deze eerst worden verwijderd voordat het instapbad kan worden geïnstalleerd. Zorg ervoor dat alle waterleidingen en afvoeren correct zijn afgesloten voordat u begint met het verwijderen van het oude bad.

Stap 3: Installatie van het instapbad

Het instapbad wordt meestal in één stuk geleverd en moet worden geplaatst op de plek waar het oude bad stond. Het bad moet worden vastgezet en uitgelijnd, zodat het water goed kan worden afgevoerd.

Stap 4: Aansluiting van de waterleidingen en afvoer

Vervolgens moeten de waterleidingen en afvoer worden aangesloten op het instapbad. Dit moet zorgvuldig worden gedaan om lekkages te voorkomen. Het is raadzaam om een professional in te huren om deze stap uit te voeren.

Stap 5: Elektrische aansluiting

Als het instapbad een elektrische pomp heeft, moet deze worden aangesloten op een stopcontact. Dit moet worden gedaan door een gekwalificeerde elektricien.

Stap 6: Afwerking

De laatste stap is de afwerking. Het instapbad moet worden afgedicht en afgewerkt met tegels of een ander materiaal naar keuze. Ook moeten eventuele accessoires zoals handgrepen en antislipmatten worden geïnstalleerd.


Het installeren van een instapbad kan een complex proces zijn en vereist specifieke vaardigheden en kennis. Het is daarom aan te raden om te allen tijde de installatie te laten doen door een proffesional. Met het juiste instapbad en een correcte installatie kunt u weer genieten van een veilig en toegankelijk bad voor vele jaren.

Wij helpen u graag!

Geniet weer als vanouds van een ontspannen bad met een instapbad. Bij ons vindt u de beste prijs-kwaliteitverhouding en onze instapbad keuzehulp is speciaal ontwikkeld om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Door het beantwoorden van slechts enkele vragen brengen wij u in contact met de juiste leveranciers. Hierdoor kunt u meerdere offertes ontvangen die precies aansluiten op uw persoonlijke situatie en wensen. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om uw badkamer veiliger en comfortabeler te maken!