To content, skip menu

Veelgestelde vragen

Neemt een volautomatische koffiemachine veel plaats in?
Er zijn volautomatisch koffieautomaat modellen die geschikt zijn voor kleinere ruimtes. Dit zijn vaak tafelmodellen. Voor grotere aantallen kopjes heeft men vaak een grotere, vrijstaande koffieautomaat nodig, die u in de kantine of centrale hal kunt plaatsen. De maat komt overeen met een gewone koelkast (190x85x80 cm).

Wat is het verschil tussen een koffieautomaat en een volautomatische koffieautomaat?
Zoals de naam al doet vermoeden, maakt een volautomatische koffieautomaat met één druk op de knop alle koffie specialiteiten. Een koffieautomaat moet u met de hand bedienen (koffie malen/water vullen/melk schuimen).

Ontstaat de geur van verse gezette koffie bij volautomatische koffieautomaten door de vers gemalen bonen?
Ja, door het malen van de bonen, het aandrukken van de gemalen koffie en het onder hoge druk persen van water door de koffie ontstaat de kenmerkende  koffie geur.

Gebruikt de koffieautomaat bekertjes of kan ik mijn eigen koffie beker gebruiken?
Bij volautomatische koffieautomaat modellen kunt u plastic of kartonnen bekertjes gebruiken, deze worden automatisch door de machine op de juiste plaats gezet.  Maar het is ook mogelijk om uw eigen kopjes of bekers te gebruiken.

Wat gebeurt er met de gebruikte bekers?
Plastic en kartonnen bekers kunt u recyclen, waardoor deze zo weer als grondstof dienen voor nieuwe bekertjes. Hiervoor zijn inzameling programma's beschikbaar.

Hoe reinig je een volautomatische koffieautomaat?
Ondanks de automatische reinigingsfunctie is het aan te raden om één keer per week alle demonteerbare delen met heet water af te spoelen en alle koffie resten te verwijderen.

Is bij zakelijk gebruik een onderhoudscontract zinvol?
Omdat in kantooromgevingen de koffieautomaat veel en vaak wordt gebruikt, is het zinvol om een onderhoudscontract af te sluiten. Zo bent u verzekerd van jarenlang gebruiksgemak.

Als ik zwarte koffie drink, komen de melkresten van mijn voorganger niet in mijn koffie?
De koffie word in geconcentreerde vorm in de beker geschonken. Na deze uitgifte, wordt de beker afgevuld met heet water, zo wordt de machine automatisch gespoeld en belanden er geen melkresten in uw koffie.

Hebben alle ingrediënten een houdbaarheid datum? Kunnen ze bederven?
Ingrediënten kunt u best beschermen tegen zonlicht en koel en droog bewaren. De houdbaarheidsdatum ligt in de regel boven de 12 maanden. Regelmatige schoonmaak en onderhoud van uw koffieautomaat zorgen voor goede kwaliteitskoffie.

Ben ik verplicht om koffie en andere ingrediënten bij één leverancier te kopen?
Nee, de koffiebonen voor een volautomatische koffieautomaat kunt u overal kopen.  In de gebruiksaanwijzing staan tips van de fabrikant. Wel is het zo dat voor andere warme dranken  de ingrediënten speciaal voor uw koffieautomaat worden gemaakt. Ook moet uw koffieautomaat afgesteld worden. Dit gebeurt door de service dienst van de koffieautomaat leverancier.

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!