To content, skip menu
Scootmobielwizard 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Veelgestelde vragen

 • Is het aanvragen van vrijblijvende offertes echt kosteloos?
 • Heb ik een rijbewijs nodig om op een scootmobiel te rijden?
 • Hoe ver kan ik rijden met een scootmobiel?
 • Hoe moet ik mijn scootmobiel onderhouden?
 • Past de opvouwbare scootmobiel in mijn auto?
 • Hoe weet ik welke scootmobiel voor mij geschikt is?
 • Waar moet ik mijn scootmobiel verzekeren?
 • Waar mag ik rijden?
 • Wat moet ik doen als ik met pech sta?
 • Ik ben wat zwaarder, is er ook een scootmobiel voor mijn gewicht?
 • Mag mijn opvouwbare scootmobiel mee in het vliegtuig?
 • Kan ik ook een scootmobiel huren?
 • Hoe moet ik mijn scootmobiel opladen?

Antwoorden:

Is het aanvragen van vrijblijvende offertes echt kosteloos?
Ja, u kunt kosteloos vrijblijvende offertes aanvragen bij betrouwbare leveranciers via SnelleOfferte.be.

Heb ik een rijbewijs nodig om op een scootmobiel te rijden?
Nee, u heeft geen rijbewijs nodig om op een scootmobiel te rijden, er zijn wel leveranciers die rijlessen kunnen verzorgen in uw eigen omgeving of op een speciale testbaan.

Hoe ver kan ik rijden met een scootmobiel?
De actieradius van uw scootmobiel staat aangeven in de handleiding, maar is afhankelijk van gewicht van de bestuurder, buiten temperatuur, ondergrond en grootte en staat van de accu.

Hoe moet ik mijn scootmobiel onderhouden?
Onderhoud verlengt de levensduur van uw scootmobiel. Laat uw scootmobiel regelmatig nakijken, dit garandeert uw veiligheid en comfort. Houdt uw scootmobiel schoon en droog, dit voorkomt dat er vuil en vocht in de bewegende en elektrische onderdelen komt. Gebruik altijd de bijgeleverde acculader en volg de aangegeven laadprocedure

Hoe weet ik welke scootmobiel voor mij geschikt is?
Het is ten zeerste aan te raden om altijd eerst een proefrit te maken, voordat u overgaat tot aanschaf van een scootmobiel. Dan kunt u goed kijken welke scootmobiel het best bij uw wensen past. Deze proefrit kan in veel gevallen bij u thuis, of bij de showroom van de verkoper. Dan kunt u ook altijd kijken en passen of de vouwscooter in uw kofferbak past.

Past de opvouwbare scootmobiel in mijn auto?
Wanneer u een proefrit maakt - bij u thuis, of bij de showroom van de verkoper - kunt u ook altijd kijken en passen of de vouwscooter in uw kofferbak past.

Waar moet ik mijn scootmobiel verzekeren?
Als verkeersdeelnemer bent u verplicht om uw voertuig (dus ook uw scootmobiel) te verzekeren. WA is verplicht, maar All Risk is ook mogelijk. Er komt dan een verzekeringsplaatje achterop de scootmobiel. Een goede leverancier kan deze verzekering direct voor u afsluiten. WA kost ongeveer 50 euro per verzekeringsjaar dat van 1 mei tot 1 mei loopt.

Waar mag ik rijden?
Scootmobielen mogen zowel op de rijbaan als op de stoep rijden. Op het fietspad bent u een bestuurder, op de stoep een voetganger. Pas wel uw snelheid aan als u op de stoep rijdt.

Wat moet ik doen als ik met pech sta?
Veel leveranciers hebben een speciale servicedienst die u kunt bellen in geval van pech. Deze service geldt ook vaak in het weekend of in de avond.

Ik ben wat zwaarder, is er ook een scootmobiel voor mijn gewicht?
Er zijn ook scootmobielen voor grotere of zwaardere mensen te koop: bredere stoelen, zwaardere componenten maken dat er ook voor zwaardere mensen goede oplossingen zijn.

Mag mijn opvouwbare scootmobiel mee in het vliegtuig?
Ja, een opvouwbare scootmobiel mag mee in het vliegtuig, mits hij lekvrije, gesloten accu's heeft. Informeer vooraf bij uw luchtvaartmaatschappij naar de mogelijkheden.

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Als u tijdelijk een beperkte mobiliteit heeft is het mogelijk om een scootmobiel te huren. Minimale huur is vaak 1 week.

Hoe moet ik mijn scootmobiel opladen?
Bij de scootmobiel zit een acculader waarmee u de scootmobiel kunt opladen. Deze lader stopt vanzelf als de accu vol is. Een lege accu duurt 10 uur om te laden, het is daarom verstandig om dit 's nachts te doen. U dient de laadcyclus niet onderbreken.

Wilt u tijd en geld besparen?

Ontvang kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers:

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!