To content, skip menu
Scootmobielwizard 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Kooptips voor een scootmobiel

Een ieder die moeite heeft met lopen, zal toegeven dat zijn wereld kleiner wordt. Met een moderne elektrische scootmobiel kunt u echter weer gemakkelijk naar vrienden of de winkels om boodschappen te doen. Scootmobielen zijn eenvoudig in gebruik, hebben weinig onderhoud nodig en zijn zuinig in gebruik. Het enige probleem wat u kunt hebben is om het juiste model bij uw eisen te vinden. U moet bijvoorbeeld besluiten of de scooter binnen of buiten gebruikt gaat worden. Als u de scooter binnenshuis gaat gebruiken, kunt u beter een compact en wendbaar model kiezen, voor buitengebruik is een solide, 4-wiel model een betere keuze.

Ook de snelheid is belangrijk, binnen zal een maximale snelheid van 5 kilometer per uur voldoende zijn, als u buiten langere afstanden af wilt leggen, is een wat sneller model geschikter.

Bedenk daarom vooraf waar u wilt gaan rijden: welke ondergrond, obstakels gaat u tegenkomen? Waar gaat u de scootmobiel stallen en opladen?

Als u de scooter frequent wilt gaan gebruiken, kies dan voor wat meer comfort (ergonomische stoel, vering) en beenruimte.

Welke scootmobiel is geschikt voor mij?

Het is belangrijk dat u de tijd neemt om de juiste scootmobiel te kiezen.

  • Ten eerste moet u zich afvragen welke ritten u verwacht te gaan maken. Gaat u korte, kleine ritjes op vlakke ondergrond dicht bij huis maken of gaat u langere ritten maken over slechter wegdek of over onverharde stukken?
  • Is het noodzakelijk dat u de scootmobiel in de auto kunt meenemen als u gaat winkelen of als u op vakantie gaat?
  • Past een stabiele 4-wiel scooter beter bij uw wensen of bent u op zoek naar een wendbare 3-wieler om in winkels te rijden?

Er zijn verschillende oplossingen voor alle mogelijke situaties. 

Plaatsen waar u naar toe kunt met een scootmobiel

  • Ondergrond: Alle scootmobielen kunnen op ieder bestraat oppervlak rijden. Snellere, 12 kilometer per uur scootmobielen mogen ook op de openbare weg rijden. Wees echter altijd voorzichtig op de weg, pas op ander verkeer en rij er alleen als het echt nodig is. U mag rijden op wegen waar u ook met de fiets mag komen.
  • Winkelen: scootmobielen zorgen ervoor dat u dezelfde mobiliteit terug krijgt als dat u had voordat u slechter ter been werd. Let als u gaat winkelen, goed uit op de aanwezige op- en afritten waar u de stoep kunt opgaan en weer kunt verlaten. Sinds 2004 is het wettelijk verplicht dat openbare gelegenheden zoals winkels, hotels en cafés toegankelijk zijn voor scootmobielen en rolstoelen. U kunt dus overal komen
  • Dagjes uit: op zonnige dagen is er niets beter dan de buitenlucht in met uw scootmobiel. Een opvouwbare scooter kan mee in de auto, zo kunt u naar een pretpark, museum of markt

Snelheden van scootmobielen

  • 17 kilometer per uur of meer, voor lange afstanden op het fietspad
  • 12 kilometer per uur voor op het fietspad of op de stoep
  • 4 tot 5 kilometer per uur, loopsnelheid. Scooter voor gebruik op de stoep of binnenshuis

Veiligheidstips voor een scootmobiel

Als het om de aanschaf van een scootmobiel gaat, zijn er een aantal zaken - naast natuurlijk de prijs - belangrijk. Uw scootmobiel dient betrouwbaar en veilig in gebruik te zijn. Een scootmobiel met 4 wielen is vaak stabieler dan een met 3 wielen, daar kunt u makkelijker mee omslaan. Lees ook altijd de gebruikershandleiding voordat u erop uit gaat. Als u de weg op gaat, let dan op zaken als voor- en achterlichten, hoofd- en armsteunen, een accu-indicatiemeter, alarmlichten, een claxon, remmen en een achteruitkijkspiegel. Het opladen van de accu's is ook belangrijk en dient te gebeuren in een droge omgeving, met de bijgeleverde acculader.

Wilt u tijd en geld besparen?

Ontvang kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers:

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!