Vergelijk gratis offertes van betrouwbare traplift leveranciers!

Ervaar meer comfort en gemak in het dagelijks leven en geniet volop van elk moment.

Hoe wordt een traplift geïnstalleerd?

Om een traplift te kunnen installeren is het allereerst belangrijk om de betreffende trap op te meten. Waarom? Elke trap is anders en daarom is een traplift maatwerk.

Aan de hand van de meting kan het installatieproces van start gaan, waarbij in eerste instantie het ontwerp wordt gemaakt. De traplift wordt vervolgens op maat gemaakt in de fabriek, zodat de traplift uiteindelijk perfect aansluit op de trap. Na het productieproces wordt de traplift vervolgens geïnstalleerd door de installateur bij u thuis, zowel de traplift als de bijbehorende stoel, de elektrische bedrading en batterij back-up.

Het installatieproces van een traplift kan variëren in tijdsduur, afhankelijk van de complexiteit van de trap en het ontwerp van de traplift. In de meeste gevallen wordt de traplift in een dag geïnstalleerd en uiteraard uitgebreid getest op veiligheid en betrouwbaarheid.

Verschillende type installaties

Stairlift ideal for straight staircases, providing convenient and secure mobility along a linear path

Installatie voor een rechte traplift

Een rechte traplift is de eenvoudigste oplossing om meer mobiliteit en onafhankelijkheid in huis te creëren voor mensen die moeite hebben met traplopen. De installatie van een rechte traplift kan relatief eenvoudig worden verricht, omdat er geen complexe handelingen verricht hoeven te worden. Een ervaren en professionele installateur kan in de meeste gevallen binnen enkele uren een rechte traplift installeren. Dit komt omdat er geen aanpassingen of maatwerk nodig zijn aan de trap of de muur. De lift wordt simpelweg gemonteerd op de traptreden en de rail wordt vastgezet aan de muur. Het installatieproces verloopt dus relatief snel en zonder grote verstoringen in huis.

Stairlift specifically designed for curved staircases, ensuring smooth and safe transportation along the unique path of curved stairs.

Installatie voor een traplift met bocht(en)

Een traplift met bocht(en) is een geweldige oplossing voor mensen die moeite hebben met traplopen en een trap hebben met bochten. Het installatieproces voor een dergelijke lift vrij complex. Elke trap met bocht(en) is namelijk uniek, waardoor het installatieproces meer tijd in beslag neemt dan bij een rechte traplift. Een installateur moet de trap nauwkeurig opmeten en een ontwerp maken dat past bij de specifieke afmetingen en bochten van de trap. De lift wordt vervolgens op maat gemaakt, waarbij onderdelen zoals de rail, stoel en motor zorgvuldig worden aangepast aan de vorm van de trap. Dit vereist veel expertise en vakmanschap.

Stairlift designed for installation on a spiral staircase, offering safe and comfortable mobility on curved staircases.

Installatie voor een traplift op een wenteltrap

Het installatieproces van een traplift op een wenteltrap kan meerdere dagen in beslag nemen, afhankelijk van de complexiteit. Tijdens de installatie kan het nodig zijn om gaten te boren in de muur en/of vloer, wat kan zorgen voor tijdelijke overlast. Een wenteltrap kan ook extra uitdagingen met zich meebrengen, zoals verschillende hoeken en draaiingen. Hierdoor kan het installatieproces langer duren dan bij een trap met slechts één bocht. Ondanks de complexiteit van het installatieproces kan een traplift op een wenteltrap een waardevolle investering zijn voor mensen die hun mobiliteit en onafhankelijkheid willen vergroten. De lift kan op maat worden gemaakt en past daardoor perfect bij de unieke vorm van de trap.

Wij helpen u graag!

Als u moeite heeft met traplopen, begrijpen wij dat dit een enorme uitdaging kan zijn. Daarom helpen wij u graag bij het vinden van de juiste traplift voor de beste prijs. Onze traplift keuzehulp is speciaal ontworpen om u te helpen de juiste keuze te maken. Door enkele vragen te beantwoorden, kunnen wij u in contact brengen met de juiste traplift leveranciers. Dit stelt u in staat om meerdere offertes te ontvangen die specifiek op uw huidige situatie en persoonlijke wensen zijn afgestemd. Wacht niet langer en vraag vandaag nog gratis offertes aan!