To content, skip menu
Traplift Header 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0
Gratis offertes aanvragen
Offertes vergelijken
Vind het beste aanbod

De geschiedenis van de traplift

De meeste historici geloven dat trapliften dateren uit de jaren 1920. Een Amerikaanse ondernemer uit Pennsylvania - C.C. Crispen - had behoefte aan een lift. Dit was om zijn vriend, die aan polio leed, van verdieping naar verdieping te kunnen transporteren.

Crispen ontwierp een stoel die zijn vriend in staat zou stellen om via de trap te reizen. Crispen was als ingenieur in staat om een prototype van een stoeltjeslift te maken. Deze noemde hij de Inclinator.

Toch was Crispen in die tijd niet de enige die zich bezighield met trapliften. De Britse koning Henry VIII had toen al een soort traplift op de residentiële trappen laten installeren. Geblesseerd na een steekspel, bedacht de koning een soort traptroon, waarmee zijn knechten hem de trap op trokken.

Wie de daadwerkelijke uitvinder van de traplift is geweest, is misschien niet zo interessant. Belangrijker is dat er vandaag de dag voldoende mogelijkheden zijn om zelfstandig te blijven wonen, ondanks een beperking van uw mobiliteit!

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!