To content, skip menu
Rq4U Tli Header005 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0
Gratis offertes aanvragen
Offertes vergelijken
Vind het beste aanbod

Wat is het persoonsgebonden budget (pgb)?

Het persoonsgebonden budget (pgb) is een geldbedrag waarmee u zelf de verzorging, verpleging en begeleiding kunt inkopen die u nodig heeft.

Waar kunt u een pgb voor krijgen?
U kunt een pgb krijgen voor zorg vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en voor zorg vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Zorg en begeleiding vanuit AWBZ
U kunt hulp of begeleiding vanuit de AWBZ aanvragen als u bijvoorbeeld langdurig ziek bent, een handicap heeft of omdat u een hoge leeftijd heeft. U kunt een pgb aanvragen voor

  • begeleiding;
  • palliatieve zorg;
  • persoonlijke verzorging;
  • tijdelijk verblijf (logeeropvang);
  • verpleging;
  • vervoer (met medische indicatie in combinatie met begeleiding in dagdelen).

Trapliften en pgb
U kunt een pgb vanuit de Wmo aanvragen voor hulp in de huishouding en voor hulpmiddelen en woonvoorzieningen. Zoals een voorziening of aanpassing in en rond uw huis zoals een traplift, maar ook voor een rolstoel of bijvoorbeeld een scootmobiel. Het moet gaan om een voorziening die voor u persoonlijk bestemd is en die u voor langere tijd nodig heeft. Lees hier meer over de voorwaarden voor het aanvragen van een traplift via het pgb.

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!