To content, skip menu
Traplift Header 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0
Gratis offertes aanvragen
Offertes vergelijken
Vind het beste aanbod

Traplift pgb aanvragen: voorwaarden

U wilt een woonvoorziening - lees een traplift - aanvragen met een persoonsgebonden budget (pgb)? Dat kan!

Wanneer kunt u een woningvoorziening in de vorm van een traplift aanvragen?
Uw woning - dat kan een huur- of een koophuis zijn, een stacaravan met een erkende standplaats of een woonboot op een erkende ligplaats - moet voor u bewoonbaar zijn. Op dusdanige wijze dat u zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren. De gemeente beschrijft dit als volgt: 'Een woonvoorziening wordt verstrekt om beperkingen bij het normale gebruik van de woning te compenseren.'

Dat betekent dat u uw eten moet kunnen koken, moet kunnen slapen, douchen, naar het toilet moet kunnen gaan en uw kleren moet kunnen wassen en drogen. Problemen die u hierbij ondervindt, kunnen door een woonvoorziening van de gemeente worden opgelost. Bijvoorbeeld met behulp van een traplift zodat u uw hele woning weer in gebruik kunt nemen.

Basisvoorwaarden voor een traplift via het pgb
Gemeenten stellen als voorwaarde dat zij de 'goedkoopst adequate oplossing' bieden. Dat wil zeggen dat de traplift aan de ene kant geschikt moet zijn voor het te bereiken doel. Aan de andere kant zal de gemeente naar de traplift prijzen kijken en waar mogelijk voor een goedkope traplift oplossing kiezen. Dat wil niet zeggen dat u de goedkoopste traplift krijgt. Want de gemeente stelt ook kwaliteitseisen en moet zich houden aan bouwbesluiten. En als duidelijk is dat de traplift op de langere termijn goedkoper is, omdat die langer meegaat, kan de gemeente kiezen voor een duurdere traplift.

Voorwaarden pgb per gemeente verschillen
Let op: iedere gemeente hanteert verder een heel pakket aan eisen en voorwaarden voor het aanvragen van een woningvoorziening. Wilt u meer weten over de voorwaarden voor het aanvragen van een traplift via het pgb? We helpen u graag bij uw offerte aanvraag!

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!