To content, skip menu
Zonnepaneel Header 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Belastingvoordeel zonnepaneel systemen

Voor zakelijke partijen, zoals ZZp-ers, MKB-ers en grootzakelijke partijen, biedt de Belastingdienst een aantal fiscale voordelen als het gaat om zonnepaneel systemen. Afhankelijk van stroomverbruik, het te investeren bedrag, bedrijfsvorm en omzet kunnen zakelijke partijen gebruik maken van verschillende fiscale aftrekposten. Hier leest u meer over de EIA (Energie-investeringsaftrek) en de KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Met deze regelingen is de daadwerkelijke terugverdientijd voor bedrijven ongeveer 4 jaar, waar particulieren rekening moeten houden met een termijn van 6-10 jaar.

Energie-investeringsaftrek (EIA)
Om de investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen te stimuleren, is er een energie-investeringsaftrek (EIA) beschikbaar. Deze regeling is bedoeld voor ondernemers die in Nederland IB of VB betalen. Niet alleen kunt u de afschrijving aftrekken, van de gehele investering kunt u 41,5% extra aftrekken van uw fiscale winst. Als u aan de volgende voorwaarden voldoet komt de aanschaf van een zonnepaneel systeem voor uw bedrijf ook in aanmerking als aftrekpost in het kader van de EIA.

  • Het bedrag aan energie-investeringen is minimaal € 2.300;
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt;
  • Het bedrijfsmiddel staat op de zogenoemde energielijst via AgentschapNL
  • U kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen.

Meer informatie over de EIA vindt u op de website van de Belastingdienst of via AgentschapNL.

Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
Als u investeert in bedrijfsmiddelen kunt u in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor een kleinschaligheidsaftrek (KIA). Deze bedrijfsmiddelen moeten wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek. Het bedrag van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar.

Maakte uw onderneming deel uit van een samenwerkingsverband, zoals een vennootschap onder firma of een maatschap? Dan berekent de Belastingdienst de KIA anders. In dat geval kijkt de fiscus naar de totale investering van het samenwerkingsverband en niet naar de investering van elke onderneming afzonderlijk. Lees hier meer over de KIA via de website van de Belastingdienst >>

Vul het formulier hiernaast in en ontvang binnen een uur 3 offertes en bespaar tijd en geld op uw zonnepaneel systeem!

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!