To content, skip menu
Zonnepaneel Header 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er precies met de te veel opgewekte stroom?
Overtollig opgewekte stroom wordt aan het openbare stroomnet geleverd, dit kunt u verrekenen met uw energieverbruik (salderen).

Wat gebeurt er wanneer het bewolkt is?
Een zonnepaneel en de hoge werkingsgraad van een omvormer, profiteert ook van diffuus licht of geringe zonnestralen. Bij bewolking valt de opbrengst slechts iets lager uit.

Is mijn dakoppervlak groot genoeg voor een zonnepaneel? En welke inrichting van het dak zou optimaal zijn voor de montage van een zonnepaneel?
Zonnepaneel systemen met een oppervlakte van 10m2 dekken de jaarlijkse minimale stroombehoefte van één persoon af. Het minimum voor een optimale zonnepaneel installatie is echter 20m2. En idealiter is een zonnepaneel inrichting gericht op het zuiden. Afwijkende richtingen op het westen of oosten leiden tot lichte opbrengstverliezen.

Hoe ingewikkeld is de montage van een zonnepaneel?
De montage van een zonnepaneel bestaat uit ingewikkelde installatiewerkzaamheden binnens- én buitenshuis. Een gespecialiseerd bedrijf voert de installatie van een zonnepaneel systeem uit.

Kan ik ook als huurder zonne-energie van een zonnepaneel gebruiken?
Als huurder kunt de eigenaar direct van uw interesse op de hoogte brengen. Wellicht kunt u de eigenaar met goede argumenten overtuigen iets voor het milieu te doen.

Ontstaan er aanvullende kosten? Bijvoorbeeld door regelmatig onderhoud aan het zonnepaneel?
Een fotovoltaïsch systeem is vrijwel onderhoudsvrij. Na financiering van de koopprijs ontstaan er geen overige aanvullende kosten. Het zonnepaneel systeem  verdient zichzelf dan ook binnen ongeveer 10 jaar terug, afhankelijk van de financieringswijze.

Kunnen externe invloeden (bijvoorbeeld onweer, hagel of storm) de zonnepanelen beschadigen?
De moderne zonnepaneel systemen zijn bestand tegen de meeste weersinvloeden. Verzekeraars bieden tegen dekking van eventuele schade, complete zonnepaneel verzekeringen aan.

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!