To content, skip menu
Zonnepaneel Header 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Financiering zonnepanelen

Een zonnepaneel systeem is geen dagelijkse aankoop. Een gemiddeld vierpersoons huishouden kan rekenen op een netto uitgave van zo'n €4.000 tot €10.000. Omdat de prijzen van een zonnepaneel systeem toch aanzienlijk zijn, is het belangrijk om goed na te denken over de financiering.

De praktijk leert dat de aanschaf van een zonnepaneel systeem zich binnen 6 tot 8 jaar terugverdient. Een factor die hierbij een rol kan spelen is de mogelijkheid om een terugleververgoeding te ontvangen voor extra opgewekte energie. Als u kiest voor financiering door een kredietverstrekker, speelt de financieringslooptijd en de financieringsrente natuurlijk ook een rol. En de terugverdientijd is daarnaast afhankelijk van de vraag of u al dan niet in aanmerking komt voor overheidssubsidie.

Vragen die bij de financiering van een zonnepaneel systeem van belang zijn:

  • Heeft u eventueel eigen middelen ter beschikking?
  • Kunt of wilt u gebruik maken van vreemd vermogen (bijvoorbeeld een banklening)? Sommige grote banken hebben een speciaal subsidiekrediet voor zonnepaneel systemen.
  • Wat is de terugleververgoeding per kWh van uw netbeheerder? Als particulier huishouden kunt u bij sommige energieleveranciers overtollig opgewekte elektriciteit terugleveren aan het openbare elektriciteitsnet waarvoor de netbeheerder een terugleververgoeding betaalt. Deze vergoeding is gebaseerd op het geproduceerde aantal kWh op jaarbasis. Vraag uw energieleverancier en/of netbeheerder naar de voorwaarden en mogelijkheden.
  • Zijn er belastingvoordelen? Het is mogelijk om gebruik te maken van belastingaftrek voor zonnepanelen. U kunt dan de aanschafprijs in de hypotheek onderbrengen of meedoen met een zonne-energieproject van een energiebedrijf.

Vul het formulier hiernaast in en ontvang binnen een uur 3 offertes en bespaar tijd en geld op uw zonnepaneel systeem!

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!