To content, skip menu
Zonnepaneel Header 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Kooptips voor een zonnepaneel

Basisoverwegingen
Bij de aankoop van een zonnepaneel systeem is het goed rekening te houden met een aantal vragen. Want wilt u uw eigen huishouden zelfstandig van stroom voorzien? Daarbij is het belangrijk rekening te houden met de belangrijkste criteria voor een zonne-energiesysteem. Dit zijn:

  • Stroombehoefte en huishoudgrootte
  • Bouwkundige voorwaarden
  • Financiering

Bouwkundige voorwaarden

Bij de bouwkundige voorwaarden spelen het dak en de dakhellingshoek, de inrichting en eventuele afwijkingen een belangrijke rol.

  • Dakgrootte: hoe groot is de aanwezige gebruiksoppervlakte voor de montage van de zonnepanelen?
  • Inrichting en dakhellingshoek: om de zonne-energie optimaal op het zonnepaneel te ontvangen, moet het dakoppervlak op het zuiden gericht zijn. De dakhelling ligt idealiter tussen de 15º-30º. Natuurlijk kunt u de zonnepanelen ook op een plat dak installeren. De hellingshoek wordt dan met behulp van een constructie aangebracht.
  • Afwijkingen: bij een oostelijke of westelijke richting vermindert de ontvangst op het zonnepaneel iets. Ook schaduwvorming door bomen, schoorstenen of andere gebouwen kunnen de ontvangst aanzienlijk negatief beïnvloeden.
  • Lees hier meer over vergunningen, installatie en onderhoud van zonnepaneel systemen.

De stroombehoefte van het huishouden en de huishoudgrootte

Ook de stroombehoefte is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de aankoop van een zonnepaneel. Het scheelt nogal of het een eenpersoonshuishouden betreft, of dat een heel gezin van energie moet worden voorzien. Vragen die hierbij een rol spelen zijn:

  • Hoeveel mensen wonen er in het huishouden?
  • Wat is de grootte van de één- of meergezinswoning?

Financiering

Tot slot is de financiering van het zonnepaneel systeem een belangrijk aandachtspunt. De praktijk leert dat de aanschaf van een zonnepaneel systeem zich binnen 6 tot 10 jaar terugverdient. Afhankelijk van de financieringslooptijden en -rente en of er gebruik is gemaakt van overheidssubsidie. Lees hier meer over de financiering van een zonnepaneel systeem >>

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!