To content, skip menu
Zonnepaneel Header 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Zonnepaneel installatie

Vooropgesteld dat u de zonnepanelen bij een professionele leverancier aanschaft, is installatie van uw zonnepanelen vaak bij de prijs inbegrepen. Laat installatie van uw zonnepanelen altijd door een erkend installateur doen, zo voorkomt u teleurstelling achteraf!

Praktische tips bij installatie van zonnepanelen

  • Laat uw installateur voorafgaand aan de installatie berekenen hoeveel de zonnepanelen u aan kWh op zullen leveren. De locatie op het dak, de hellingshoek en de windrichting hebben invloed op het verwachte op te leveren vermogen van het zonnepaneel. Bij voorkeur laat u de zonnepanelen plaatsen gericht op het zuiden en met een hellingshoek van 36 graden.
  • Let bij de keuze van de locatie voor het plaatsen van de zonnepanelen op aanwezige obstakels: hoe minder hoe beter. Schaduw kan namelijk ontstaan door bijvoorbeeld een nabije boom, maar ook door een nabije een schoorsteen of satellietschotel.
  • De installateur zal waar mogelijk de omvormer zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen plaatsen om opbrengstverlies te beperken.
  • De installateur dient rekening te houden met voldoende ventilatiemogelijkheden rond de zonnepanelen en de omvormer. Bij een hogere temperatuur van deze onderdelen kan opbrengstverlies optreden.
  • De installatie van zonnepanelen kan extra geluidsoverlast geven: de panelen transporteren het omgevingsgeluid via de draagconstructie naar binnen. Als de installateur de draagconstructie onderbreekt, wordt dit effect teniet gedaan.
  • Laat de installateur goed bekijken op welke stroomgroep hij het zonnepaneel systeem aansluit. Omvormers met een hogere stroomsterkte hebben een eigen stroomgroep nodig.

Vul het formulier hiernaast in en ontvang binnen een uur 3 offertes en bespaar tijd en geld op uw zonnepaneel systeem!

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!