To content, skip menu
Zonnepaneel Header 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Zonnepanelen kopen

Bij de aankoop van zonnepanelen is het goed rekening te houden met een aantal vragen. Want hoeveel vermogen (kWh) heeft u nodig om uw huishouden en alle aangesloten apparaten van stroom te voorzien? Hoeveel vierkante meter zonnepanelen heeft u dan nodig? Waar kunt u de zonnepanelen op uw dak plaatsen zodat u optimaal rendement en vermogen uit de zonepanelen haalt? Wanneer is uw investering terugverdiend? Hoe gaat u de zonnepanelen financieren? En heeft u wellicht een bouwvergunning nodig van uw gemeente?

Hier vind u een aantal tips om te overwegen wanneer u de aanschaf van zonnepanelen overweegt.

De belangrijkste criteria voor een zonnepaneel systeem zijn:

  • Stroombehoefte en huishoudomvang
  • Keuze leverancier en installateur
  • Bouwkundige voorwaarden
  • Financiering

Bouwkundige voorwaarden bij zonnepanelen kopen
Bij de bouwkundige voorwaarden spelen het dak en de dakhellingshoek, de inrichting en eventuele afwijkingen een belangrijke rol. Bekijk goed of uw dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen.

  • Dakgrootte: hoe groot is de aanwezige gebruiksoppervlakte voor de montage van het zonnepaneel?
  • Inrichting en dakhellingshoek: om de zonne-energie optimaal op het zonnepaneel te ontvangen, moet het dakoppervlak op het zuiden gericht zijn. De dakhelling ligt idealiter op 36º.
  • Afwijkingen: bij een oostelijke of westelijke richting vermindert de ontvangst van zonne-energie op het zonnepaneel iets. Ook schaduwvorming door bomen, schoorstenen of andere gebouwen kunnen de ontvangst aanzienlijk negatief beïnvloeden.
  • In de meeste gevallen heeft u geen bouwvergunning nodig voor het installeren van zonnepanelen. Woont u echter in een monument of wilt u de zonnepanelen aan de gevel bevestigen, dan is het raadzaam de vergunningsvoorwaarden van uw gemeente te checken.

Stroombehoefte en huishoudomvang bij zonnepanelen
Ook de stroombehoefte is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de aankoop van zonnepanelen. Het scheelt nogal of het een eenpersoonshuishouden betreft, of dat een heel gezin van energie moet worden voorzien. Vragen die hierbij een rol spelen zijn:

  • Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden?
  • Wat is de grootte van uw één- of meergezinswoning?

Omdat de hoeveelheid zonne-energie kan wisselen, is het vermogen van een zonnepaneel ook wisselend. Om toch duidelijkheid te geven over de maximale capaciteit van een zonnepaneel, staat de watt piek (WP) op het paneel. Afhankelijk van de hellingshoek en de windrichting van de zonnepanelen, is het mogelijk de werkelijke opbrengst uit te rekenen. Gemiddeld genomen levert een netgekoppeld zonnepaneel systeem 90 - 110 kWh elektriciteit per m2. Een autonoom zonnepaneel systeem levert gemiddeld 40 kWh per m2.

Keuze leverancier en installateur bij zonnepanelen kopen
Vraag bij de aanschaf van zonnepanelen altijd meerdere offertes aan bij verschillende gerenommeerde leveranciers. Het is tenslotte een behoorlijke aankoop waar u zich goed over wilt laten informeren. Als u uw gegevens invult via dit contactformulier ontvangt u vrijblijvend drie offertes van betrouwbare leveranciers van zonnepanelen. In Nederland is nog geen zonnepanelen keurmerk beschikbaar, maar alle aanbieders aangesloten bij SnelleOfferte.nl hanteren het Duitse TÜV certificaat. Zonnepanelen met dit certificaat voldoen aan de kwaliteitseisen en zijn goed bestand tegen veroudering. Meer over het vergelijken van zonnepanelen >>

Financiering van zonnepanelen
Tot slot is de financiering van het zonnepaneel systeem een belangrijk aandachtspunt. De praktijk leert dat de aanschaf van een zonnepaneel systeem zich binnen 10 tot 14 jaar terugverdient. Afhankelijk van de financieringslooptijden en -rente en of u gebruik maakt van overheidssubsidie. Lees hier meer over de financiering van zonnepanelen >>

Vul het formulier hiernaast in en ontvang binnen een uur 3 offertes en bespaar tijd en geld op uw zonnepaneel systeem!

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!