To content, skip menu
Zonnepaneel Header 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Zonnepaneel onderhoud

Onderhoud zonnepanelen
De meeste zonnepaneel systemen zijn de laatste jaren steeds meer verbeterd in kwaliteit. Vooral de kwalitatieve systemen vergen gering onderhoud. Wel is het belangrijk om de zonnepanelen ieder jaar schoon te maken. Stof, vuil en vogelpoep kunnen het oppervlak vervuilen. De zonne-energie kan de zonnepanelen dan slechter doordringen, wat de opwekking van de energie kan bemoeilijken.

De omvormer is ook een aandachtspunt. Onderhoud aan de omvormer bestaat uit het stofvrij houden van dit onderdeel. De omvormer is gevoelig voor warmte, als de temperatuur te hoog oploopt, heeft dit een negatief effect op de opbrengst van energie.

Tot slot is het raadzaam om het oppervlak van de zonnepanelen periodiek te controleren op de aanwezigheid van schaduw. Waar bij de installatie geen schaduw gevende objecten in de buurt waren, kan dat in de loop der tijd zijn veranderd. Bijvoorbeeld door de groei van bomen.

Vul het formulier hiernaast in en ontvang binnen een uur 3 offertes en bespaar tijd en geld op uw zonnepaneel systeem!

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!