To content, skip menu
Zonnepaneel Header 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Zonnepaneel terugverdienen

Zonnepanelen terugverdienen
Een zonnepaneel systeem installeren om op schonere en meer duurzame wijze zelf energie op te wekken, is een behoorlijke investering. Een zonnepaneel systeem is geen dagelijkse aankoop. Een gemiddeld vierpersoons huishouden kan rekenen op een uitgave van zo'n €7.000 tot €10.000.

De praktijk leert dat de aanschaf van een zonnepaneel systeem zich binnen 6 tot 10 jaar terugverdient afhankelijk van de grootte van het systeem. Factoren die hierbij een rol spelen, zijn:

  • Kunt of wilt u gebruik maken van vreemd vermogen (bijvoorbeeld een banklening)? Sommige grote banken hebben een speciaal subsidiekrediet voor zonnepaneel systemen. Houdt u wel rekening met de financieringslooptijd en de bijbehorende financieringsrente.
  • Zijn er belastingvoordelen? Het is mogelijk om gebruik te maken van belastingaftrek voor zonnepanelen. U kunt dan de aanschafprijs in de hypotheek onderbrengen of meedoen met een zonne-energieproject van een energiebedrijf. U betaalt dan maandelijks een fiscaal aftrekbaar leasebedrag.

Terugleververgoeding door energieleveranciers
Wat is de terugleververgoeding per kiloWattuur (kWh) van uw energieleverancier? Als particulier huishouden kunt u overtollig opgewekte elektriciteit terugleveren aan het openbare elektriciteitsnet waarvoor de netbeheerder een terugleververgoeding betaalt.

Neem contact op met uw energieleverancier voor meer informatie over de geldende terugleververgoedingen en - voorwaarden.  

Aftrek voor bedrijven
Let op, voor zakelijke klanten hanteren de meeste energieleveranciers aparte voorwaarden die de moeite van het uitzoeken waard zijn. Bovendien hebben zakelijke partijen recht op fiscale aftrekposten zoals een Energie-investeringsaftrek (EIA) en/of een kleinschaligheidsaftrek (KIA).

Vul het formulier hiernaast in en ontvang binnen een uur 3 offertes en bespaar tijd en geld op uw zonnepaneel systeem!

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!