To content, skip menu
Zonnepaneel Header 529X290 75 Lanczos3 No Cc 0

Zonnepaneel vergunning

Vergunning zonnepanelen
Voor de meeste woningen is geen omgevingsvergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Uitzonderingen zijn er voor monumentale panden of gebieden die vallen onder beschermd dorps- of stadsgezicht. Wel gelden bepaalde regels. Wie niet voldoet aan alle voorwaarden, krijgt te maken met het bestemmingsplan. In de volgende gevallen heeft u geen omgevingsvergunning nodig:

  • Als de zonnepanelen op een dak worden geïnstalleerd en daarbij binnen de dakranden blijft.
  • Als de hellingshoek van de panelen hetzelfde is als de hellingshoek van het dak en ze direct op het dakvlak bevestigd worden.
  • Als u ervoor zorgt dat de afstand van de zonnepanelen tot de dakrand minimaal even groot is als de hoogte van de zonnepanelen.

Bouwbesluit, burenrecht (Burgerlijk Wetboek) en gemeentelijke bomenverordening
Ondanks dat u geen omgevingsvergunning nodig heeft, zijn er wel regels waar u bij de plaatsing van een zonnepaneel systeem rekening mee moet houden. Zo zijn er een aantal regels uit het Bouwbesluit die betrekking hebben op veiligheid en gezondheid van te bouwen constructies. Daarnaast moet u ook rekening houden met uw buren. Overleg over uw plannen helpt altijd en voorkomt irritaties tijdens of na de installatie. Ook aanwezigheid van bomen kan een obstakel zijn. Als een nabije boom schaduw werpt op het deel van uw dak waar de zonnepanelen zich bevinden, kunt u overwegen de boom te kappen. Dit mag echter niet zomaar, dus bekijk de voorwaarden van uw gemeente vooraf.

Vul het formulier hiernaast in en ontvang binnen een uur 3 offertes en bespaar tijd en geld op uw zonnepaneel systeem!

Bespaar tijd en geld:

Vergelijk kosteloos offertes van betrouwbare leveranciers

Met erkende keurmerken:

Het SSL Certificaat zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig via https naar ons verzonden worden.
positive SSL

Uw gegevens zijn veilig!